Visa filter
2020-12-07

Stena Sessan investerar i Voi

Stena Sessan har i december 2020 investerat i den svenska mikromobilitetsaktören Voi. I samband med investeringen går Stena Sessan in som en av bolagets 10 största ägare. Investeringen är en del av Stena Sessans strategi och målsättning att bygga upp en väldiversifierad portfölj av bolag med utvecklingsmöjligheter för generationer framåt.

Stockholmsbaserade Voi grundades 2018 och är idag verksam i de flesta större städer i Europa. Genom sin delningstjänst av elscootrar erbjuder Voi ett smidigt färdalternativ i partnerskap med städer. Investeringen görs i samband med Vois senaste finansieringsrunda ledd av den New York-baserade investeringsbanken The Raine Group.

Investeringsbolaget Stena Sessan är en del av Stena-sfären och ägs av familjen Olsson. Genom samarbeten med andra ägare, företagsledningar och organisationer är vi med och utvecklar verksamheter för att möta framtidens utmaningar och behov. Vårt sätt att investera präglas av flexibilitet, med möjlighet till en lång investeringshorisont.