Visa filter
2021-05-20

Stena Sessan investerar i Doktor24 Group

Stena Sessan har i maj 2021 investerat i det svenska digitala hälsoteknikbolaget Doktor24 Group. I samband med investeringen går Stena Sessan in som delägare tillsammans Ernström & Co i ett partnerskap med majoritetsägaren Patricia Industries och Apoteket AB. Investeringen är en del av Stena Sessans strategi och målsättning att bygga upp en väldiversifierad portfölj av bolag med utvecklingsmöjligheter för generationer framåt.

Stockholmsbaserade Doktor24 Group består av vårdgivaren Doktor24, som erbjuder digifysisk vård, och det digitala hälsoteknikbolaget Platform24, som bland annat erbjuder lösningar för automatiserad vårdguidning och patientkommunikation. Gruppen grundades 2016 och levererar idag digitala lösningar till flera sjukvårdsregioner, vårdkoncerner och försäkringsgivare i Sverige, Norden och Polen.

Investeringsbolaget Stena Sessan är en del av Stena-sfären och ägs av familjen Olsson. Genom samarbeten med andra ägare, företagsledningar och organisationer är vi med och utvecklar verksamheter för att möta framtidens utmaningar och behov. Vårt sätt att investera präglas av flexibilitet, med möjlighet till en lång investeringshorisont.