Visa filter
2022-05-05

Stena Sessan investerar i A3P Biomedical

Stena Sessan har i maj 2022 investerat i det svenska prostatadiagnostikbolaget A3P Biomedical. I samband med investeringen går Stena Sessan in som en av bolagets 10 största ägare. Investeringen är en del av Stena Sessans strategi och målsättning att bygga upp en väldiversifierad portfölj av bolag med utvecklingsmöjligheter för generationer framåt.

A3P Biomedical är specialiserat på avancerad diagnostik av prostatacancer med huvudprodukten Stockholm3. Stockholm3 har utvecklats av forskare vid Karolinska Institutet, och validerats i kliniska studier med fler än 75 000 män. A3P Biomedical ska nu accelerera kommersialiseringen av Stockholm3 som redan ersatt standard PSA testet hos ledande vårdgivare i Norden, som Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm och Universitetssjukhuset i Stavanger. Investeringen sker i samband med bolagets senaste finansieringsrunda, som breddar ägarbasen med de nya investerarna KinKon AB, Flerie Invest AB och Östersjöstiftelsen jämsides Stena Sessan.

Investeringsbolaget Stena Sessan är en del av Stena-sfären och ägs av familjen Olsson. Genom samarbeten med andra ägare, företagsledningar och organisationer är vi med och utvecklar verksamheter för att möta framtidens utmaningar och behov. Vårt sätt att investera präglas av flexibilitet, med möjlighet till en lång investeringshorisont.